Ingrediente:
- 1 borcan (800 gr) sos de rosii cu ardei;
- 1 kg morcovi;
- 1,5 kg ceapa;
- 2 kg gogonele;
- 2 kg gogosari;
- 500 ml ulei;
- sare dupa gust;
- piper dupa gust.
Mod de preparare:
Incepeti pregatirea acestui delicios preparat prin a spala gogonelele si taierea acestora pe jumatate. Luati in vas mai mare in care adaugati apa si cele doua kilograme de gogonele si adaugati 1/2 lingurita de sare. Dati vasul la foc si lasati-l pana ce fierb gogonelele. Odata ce sunt fierte, treceti-le prin apa rece apoi taiati-le cubulete.
Pasul urmator consta in curatarea si taierea (marunt) unui kilogram si jumatate de ceapa. De asemenea, 2 kilograme de ardei, se curata si se taie cubulete; si un kilogram de morcovi se spala, se curata si se dau pe razatoare.
Intr-o cratita mai mare infierbantati o jumatate de litru de ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa. Dupa ce caliti ceapa, adaugati kilogramul de morcovi razuiti, amestecati, si apoi lasati pe foc aproximativ 12-15 min (amestecand des si lasand sa se caleasca). Adaugati cele doua kilograme de ardei taiat cubulete. Lasati alte cateva minute (aproximativ 5 minute) sa se caleasca apoi adaugati cele 800 de grame de sos de rosii cu ardei. Dupa gust, potriviti cu sare si piper si lasati la fiert la foc mic pana legumele sunt fierte iar uleiul iese la suprafata. Puneti in borcane si sterilizati.
Tocmai ce ai pregatit o zacusca delicioasa!