Cozonac de foitaj cu mar – bucatarie frantuzeasca

cozonac cu mar

Ingrediente pentru cozonac:

  • 1/3 ceasca cu zahar tos;
  • 1/4 lingurita de nucsoara;
  • lingurita de scortisoara;
  • un mar taiat felii;
  • un pachet aluat pentru foitaj;

Ingrediente pentru glazura de vanilie:

  • 2 linguri de lapte;
  • bucata fiola vanilie;
  • ceasca zahar pudra.

Mod de preparare:

Pentru inceput, incalziti cuptorul la 180 de grade. Pasul al doilea consta in pregatirea tavii in care veti coace cozonacul. In acest sens, ungeti cu ulei o tava pentru cozonac, apoi tapetati-o cu hartie de copt.

Dupa ce ati facut primele operatiuni, treceti practic la pregatirea acestui delicios preparat din bucataria frantuzeasca.

Amestecati 1/3 ceasca cu  zahar tos, cu 1/4 lingurita de nucsoara si cu o lingurita de scortisoara. Despachetati aluatul pentru foietaj si portionati-l in 16 bucati. Fiecare dintre aceste 16 bucati de aluat trebuie unsa cu amestecul pregatit anterior (zahar, scortisoara si nucsoara). La acelasi mod ungeti si feliile de mar (cu parte din acelasi amestec din zahar, scortisoara si nucsoara).

Luati o tava anterior pregatita si puneti in ea bucatile de aluat si cele de mar, astfel incat sa aveti deasupra deasupra un rand de rondele de aluat. Dati tava la cuptor aproximativ 40 de minute, pana ce aluatul capata o culoare aurie.

Amestecati doua linguri de lapte cu o fiola de vanilie si o ceasca cu  zahar pudra. Glazura formata din aceste ingrediente se toarna peste aluatul fierbinte.

Dupa cum observati, reteta se prepara extrem de usor. Va fi pe placul dumneavoastra!

Ca si gust si va umple casa de aroma deosebita.

Pofta buna!