O salata usor de realizat prin simpla amestecare a unor ingrediente care foloseste inclusiv puiul ramas de la mesele anterioare. Acest preparat este unul extrem de sanatos si poate fi savurat fara probleme 2 zile pe saptamana transformandu-se rapid intr-o cina usoara, dar si intr-un pranz copios si gustos.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
-
150 gr carne de pui
-
200 gr de ovaz
-
3 linguri de ulei de masline
-
1 frunza de dafin
-
1 catel de usturoi zdrobi
-
4 bucati de sparanghel, tocate
-
suc de ½ lamaie
-
4 cepe rosii, tocate
-
2 bastoane de telina, tocate
-
½ castravete, tocat
-
1 avocado
-
ardei iute taiat fin
-
6 ridichi taiate pe jumatate (cele mai mici raman intregi)
-
½ de legatura de patrunjel cu frunze mici, tocat
-
½ legatura de busuioc mic, taiat
-
½ legatura de menta toccata
-
salsa verde
-
2 linguri de nuci prajite
Ovazul se pune in apa rece timp de 5 minute, apoi se scurge si se clateste din nou sub robinet. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita adanca, se adauga frunza de dafin, usturoiul si untul si se amesteca energic, timp de aproximativ 1 minut. Se umple tigaia cu apa clocotita, se adauga un varf generos de sare in functie de preferinte, se pune totul pe foc si se fierbe timp de 15 minute. Se adauga si sparanghelul in ultimele 4 minute pentru a se inmuia. Toata compozitia trebuie lasata la scurs pentru a se raci. (Pentru a accelera racirea, ovazul se poate intinde intr-o tava de copt.) Dupa ce s-a racit, acesta se adauga intr-un vas mai mare si se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente. Totul se condimenteaza si se combina cu uleiul ramas, cu topping de salsa si cu nucile prajite. Se poate servi alaturi de un pahar de vin alb si niste paine prajita fiind o masa suficient de consistenta pentru toti membrii familiei.
Este usor de pregatit si nu necesita pierderea unui interval prea mare de timp in bucatarie. Este o reteta preferata in general de femeile active care nu au timp sa gateasca si care vor sa se hraneasca in mod corespunzator.