Cartofi copti cu carne

Un astfel de preparat reprezinta alegerea perfecta pentru o seara linistita in familie. Gustul este unul de-a dreptul savuros, iar timpul de preparare este unul mediu.

reteta cartofi copti

Un astfel de preparat reprezinta alegerea perfecta pentru o seara linistita in familie. Gustul este unul de-a dreptul savuros, iar timpul de preparare este unul mediu. Ca si dificultate, preparatul nu este unul extraordinar de greu asa ca poate fi realizat cu lejeritate chiar si de catre femeile care nu au abilitati in domeniul gastronomic.

Ingredientele necesare sunt:

  • 4 cartofi mari

  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui

  • 2 cepe rosii, tocate

  • 3 capatani de usturoi, zdrobite

  • 500g carne de vita tocata

  • 100g de sunca afumata

  • 2 linguri de suc de rosii

  • 400g rosii taiate

  • 400g fasole neagra

  • branza crema, branza rasa si frunze de coriandru, pentru servire

  • pasta de ardei iute

Se incalzeste cuptorul la 200C/ ventilator 180C sau treapta 6 la gaz. Cartofii trebuie intepati peste tot cu o furculita, apoi asezati intr-o foaie de copt si bagati in cuptor timp de 1 ora. In timp ce cartofii se coc, trebuie incalzit uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa care se prajeste la flacara mare timp de aproximativ 5 minute pana cand se inmoaie. Se pune peste usturoiul pisat si pasta de ardei iute. Se amesteca de cateva ori astfel incat sa se acopere ceapa cu mirodeniile, apoi se rastoarna amestecul de ceapa intr-o farfurie mare.

Se pune tigaia inapoi pe foc si se adauga carnea de vita care se sfarama cu o spatula pana ce capata o culoare frumoasa, apoi se rastoarna in farfurie peste ceapa. Se pune din nou tigaia pe foc pentru a se gati si baconul pana in momentul in care devine crocant pe margini. Se adauga baconul peste carnea de vita si se amesteca pentru se combina gusturile si aromele.

Se taie cartofii in partea de sus pentru a crea un fel de buzunar unde se vor adauga celelalte ingrediente. Se amesteca pasta de rosii si rosiile taiate marunt impreuna cu fasolea boabe si se asezoneaza bine cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza totul in cuptor pentru a se coace timp de 25-30 de minute pana ce se inmoaie. La final se adauga branza si se mai introduce preparatul pentru maxim 5 minute la cuptor dupa care se poate servi.