Croissant cu ciocolata – un dulce de casa frantuzesc deosebit

reteta croissant cu ciocolata

Copiii adora dulciurile, adultii adora dulciurile, toata lumea ar consuma dulciuri (cu mici exceptii) indiferent de momentul zilei, chiar si la micul dejun. In loc de celebrele cereale cu lapte sau de sendvisul preparat din salam plin de E-uri, micul dejun poate fi compus din cornuri cu ciocolata delicioase si un pahar de lapte sau ceai. Insa cornul cu ciocolata trebuie preparat in casa si nu cumparat pentru a fi proaspat si sanatos.

Cornurile cu ciocolata sunt gata in mai putin de o ora, sunt satioase si gustoase si potolesc pofta de dulce. Croissantul cu ciocolata este o reteta frantuzeasca foarte apreciata in intreaga lume. In plus, nu necesita prea multe ingrediente. Pentru a prepara cornurile cu ciocolata sunt necesare oua, apa, faina, unt, drojdie, lapte, zahar si ciocolata fulgi sau razuita.

Sunt necesare doar cateva ingrediente pentru un rezultat spectaculos. Modul de preparare eset extrem de simplu. Se incalzeste putin laptele si se topeste in el drojdia, se amesteca faina cu zaharul si untul la temperatura camerei, se adauga ouale intregi si se framanta pana la omogenizare dupa care se inglobeaza treptat laptele in aluat. Aluatul va sta la crescut cateva ore intr-un loc ferit de curenti de aer reci.

Ciocolata poate fi razuita sau sub forma de fulgi, dar se poate prepara si sub forma de crema din faina, zahar, cacao si ciocolata rupta in bucati. Croissantele cu ciocolata se modeleaza foarte usor. Aluatul dospit se intinde si se imparte in mai multe parti egale, se taie sub forma de triunghiuri si se umple cu o lingurita de crema de ciocolata in partea superioara a triunghului, rulajul urmand a fi efectuat de la baza catre varf.

Croissantele cu ciocolata se aseaza in tava la cuptor, se lasa 15 minute la o temperatura de 180 de grade Celsius si se servesc in orice moment al zilei simple sau alaturi de o ceasca de cafea sau de o cana de lapte.