Cele mai cunoscute preparate culinare stradale din nordul Indiei

Pentru multi turisti care ajung pentru prima data in India, una dintre cele mai mari placeri este descoperirea mancarurilor traditionale preparate direct in strada de catre vanzatorii ambulanti.

mancaruri din India

Pentru multi turisti care ajung pentru prima data in India, una dintre cele mai mari placeri este descoperirea mancarurilor traditionale preparate direct in strada de catre vanzatorii ambulanti. In mod surprinzator, exista un numar foarte mare de preparate decat binecunoscutele oferte de tikka masala sau puiul korma consumate in mod frecvente de catre turisti.

Mancarea de pe strada, dulce sau sarata, fierbinte sau usoara, este mancata de toti motiv pentru care exista intotdeauna dezbateri pline de viata intre prieteni si familie despre care este mai buna. Pe langa faptul ca turistii se pot bucura de o masa gustoasa si copioasa, acestia vin in sprijinul vanzatorilor ambulanti care lucreaza din greu, multi dintre acestia avand experiente vaste in domeniu.

Pav Bhaji sau mancarea sufletului provine din statul vestic al Maharashtrei. Amestecul neted de cartofi piure, rosii, ceapa, mazare verde si ardei (bhaji) – cu putin unt pentru aromatizare, incanta papilele gustative si emana un miros irezistibil.

Panipuri, cunoscuta si sub numele de golgappa, este probabil una dintre cele mai comune alimente din strada din regiune. Pani inseamna apa si puri inseamna paine astfel ca preparatul este unul destul de simplu. Bilele goale de patiserie sunt prajite si apoi umplute cu apa verde, condimentata si piperata, cartofi si naut. Ar putea parea neobisnuit si geu de mancat, dar este foarte racoritor intr-o zi fierbinte.

Morcovii razuti alaturi de migdale, stafide, zahar si laptele dau nastere unui preparat traditional usor dulceag cunoscut sub numele de Gajar ka Halwa. Este un preparat usor de mancat ideal pentru zilele obositoare.

Unele dintre caracteristicile distinctive ale strazilor din nordul Indiei sunt ricsa, vacile fara stapan si chai-urile, aceste piese de aur stralucitoare, care in momentul in care sunt prajite capata un gust unic si deosebit. Jalebis au fost aduse din Orientul Mijlociu si adaptate in timp – cu rezultate spectaculoase – pentru a se potrivi gusturilor culinare din regiune. Ele sunt preparate si servite cu mare drag la nunti si festivaluri.

Kachori, sunt discuri de prajit prajite care pot fi umplute cu linte, cartofi, ceapa sau mazare verde, garnisite cu tot felul de mirodenii. Acest preparat reprezinta o gustare perfecta pentru turistii care vor sa aiba energie in timp ce viziteaza templele si palatele din zona.