Oamenii pun in general mare accent pe aspectul fizic, care este in stransa legatura cu felul in care se simt si reusesc sa isi duca sarcinile de zi cu zi la bun sfarsit. Unii oameni au un metabolism perfect si le este foarte usor sa isi mentina talia subtire, la altii insa arderile sunt mai lente, metabolismul mai greu si se afla intr-o lupta continua cu kilogramele in plus. Ce pot face oamenii pentru a accelera metabolismul si pentru a functiona in mod corect?
In primul rand, accelerarea metabolismului tine de regimul alimentar adoptat. Pentru marii mancatori de carne, o dieta bazata pe fructe si legume crude si alimente cu proteine usor de digerat de catre organism se va dovedi o reala schimbare la nivelul metabolismului. In al doilea rand, metabolismul depinde si de numarul de ore de somn dormite pe noapte. Somnul este un factor foarte important in accelerarea metabolismului si o noapte pierduta va scade rata metabolica cu cateva procente in primele ore ale zilei urmatoare. De asemenea, femeile si barbatii care dorm foarte putin, au tendinta de a consuma mai multe calorii decat cei care dorm minim 7-8 ore pe noapte.
Metabolismul este influentat si de alegerea oamenilor in privinta modului in care vor sa slabeasca. Cei care vor sa slabeasca in mod brusc, drastic, adopta un regim draconic, bazat mai mult pe infometare, iar infometarea nu este cea mai buna varianta. Organismul se va obisnui sa functioneze cu putine calorii dar metabolismul va incetini iar lipsa de energie va fi de lunga durata.
Miscarea este cea mai buna solutie pentru accelerarea metabolismului.
Fie ca este vorba de mersul pe jos, pe bicicleta, mersul la sala, practicarea unui sport, inotul in bazin, toate contribuie la accelerarea metabolismului. Programul de masa trebuie sa fie facut in asa fel incat sa se manance putin si des, cu trei mese principale si doua gustari. Un alt element principal al accelerarii metabolismului este reprezentat de baile alternante si cele cu sare Epson, de consumul unor anumite alimente precum migdalele, iaurtul slab, somonul si pestele bogat in acizi grasi Omega 3, piperul si ardeiul iute precum si ceaiul verde consumat dimineata.