O noua moda printre doamnele si domnisoarele care au cateva kilograme in plus este detoxifierea organismului. Asadar, doamnele nu numai ca vor sa slabeasca si sa arate bine ci si sa isi elibereze corpul de toxine, cu efecte vizibile asupra pielii si chiar a starii de dispozitie. Detoxifierea inseamna consumul unor anumite tipuri de alimente si evitarea altor tipuri de alimente dar si ceaiuri, tincturi si adoptarea unui stil de viata sanatos bazat pe multa miscare.
In primul rand, detoxifierea corpului incepe cu alimentatia.
In vreme ce unele alimente produc detoxifiere, altele sunt generatoare de toxine. Trebuie alese alimentele din prima categorie care contin factori benefici si nu factori daunatori. Cele mai bune alimente pentru detoxifiere raman fructele si legumele. Nu toate fructele favorizeaza detoxifierea, insa printre cele mai benefice sunt caisele, prunele, fructele de padure, pepenele galben, citricele, papaya, mango, strugurii, pepenele verde si piersicile. Se va evita consumul de fructe uscate. Legumele cu efect detoxifiant sunt anghinarea, sfecla rosie, varza rosie, broccoli, castravetele, rosiile, spanacul, conopida, morcovul, ardeiul gras si dovleacul. Nu sunt indicati cartofii albi pentru detoxifiere.
De asemenea, persoanele care vor sa isi detoxifice organismul pot opta pentru germeni de fasole si seminte, germeni de floarea soarelui si naut sau lucerna. Sunt indicate cerealele precum orezul brun, quinoa, meiul, porumbul si pestele indeosebi somonul, macroul, tonul sisardelele. Pentru cei care nu pot trai fara carne, pot alege puiul organic, vanatul si curcanul iar uleiul folosit sa fie de masline extravirgin sau din seminte presate la rece. Ceaiurile de plante au efect detoxifiant indeosebi ceaiul verde, ceaiul rooibos, de papadie si de albastrele.
Ce tip de alimente trebuie evitate in timpul detoxifierii? Alimentele precum cerealele cu gluten, carnea grasa, produsele lactate, prajelile, mezelurile, semipreparatele, dulciurile, produsele de patiserie. Lamaile si merele verzi nu trebuie sa lipseasca din orice dieta, precum si usturoiul si, pe cat posibil, legumele marine care absorb toxinele din tractul digestiv si au un continut foarte ridicat in minerale.