Alimente care albesc dintii si cele de evitat

Legumele, cum ar fi conopida si broccoli, au beneficii de albire a danturii atunci cand sunt consumate crude.

alimente care pateaza dintii

Legumele, cum ar fi conopida si broccoli, au beneficii de albire a danturii atunci cand sunt consumate crude. Sunt greu de mestecat, asa ca, pe masura ce le mancati, legumele indeparteaza petele de pe dantura. Si cu cat mestecati mai mult, cu atat veti produce mai multa saliva, ceea ce va ajuta procesul de curatare.

Capsunele contin acizi malici, care ajuta la transfosmarea carbohidratilor in energie pentru muschi. Capsunele se pot zdrobi si amesteca cu bicarbonat de sodiu, ulterior voi utilizand aceasta pasta pentru curatarea dintilor, multumita acidului malic. Se recomanda ca dupa ce va periati dintii cu aceasta pasta, sa o folositi si pe cea obisnuita.

Includeti mai multe produse lactate in dieta zilnica pentru un zambet mai alb. Similar cu efectele legumelor amintite mai sus, produsele lactate, precum branza si iaurtul, duc la producerea salivei in exces, ceea ce ajuta la eliminarea petelor de pe dinti. Cu toate acestea, laptele, spre deosebire de broccoli, contine acid lactic, ale carei functii sunt asemanatoare acidului malic, ajutand la dizolvarea petelor supericiale de pe suprafata smaltului. Aceasta modalitate inteligenta de igiena orala va va ajuta sa va pastrati dintii mai albi.

Exista anumite alimente pe care le consumati in mod regulat, insa cu siguranta nu le cunoasteati beneficiile asupra danturii. Semintele si alunele functioneaza asemeni unui exfoliant pentru dinti. Structura abraziva a semintelor de floarea-soarelui, a migdalelor si a nucilor poate indeparta petele si poate contribui la procesul de albire a danturii. Ananasul contine bromelaina, o enzima frecvent utilizata pentru a reduce inflamatia. Aceasta enzima are rolul de a distruge petele de pe dinti, lasand saliva sa le curete mai departe. In timp ce nu va face favoruri cand vine vorba de respiratie, ceapa contine sulf, care protejeaza dantura.

Telina, dar si morcovii, au un continut de apa extrem de ridicat, care va intareste gingiile si elimina resturile alimentare. Consumate crude, aceste alimente au un efect de scrub asupra dintilor, eliminand petele superficiale.

In cazul in care consumati cafea zilnic, vin rosu, ceai ar trebui sa stiti ca sunt bauturi acide, ce modifica echilibrul pH-ului din gura si afecteaza suprafata smaltului. Sucurile acidulate sunt foarte periculoase din cauza continutului foarte mare de zahar si a acidului. Puteti folosi un pai atunci cand consumati aceste bauturi, pentru a evita contactul lor direct cu dintii, iar alaturi de vinul rosu, pentru a contrabalansa, adaugati tipul preferat de branza.