Despre alimentatia de tip raw vegan

diete

De cativa ani, alimentatia de tip raw vegan a luat proportii semnificative, astfel incat din ce in ce mai multi oameni au inceput sa adopte acest tip de mancare, care, incet incet tinde sa se transforme intr-un adevarat stil de viata. Ideea principala din spatele mancarii de tip raw vegan este, in primul rand, iubirea fata de animale. Cei ce au ales acest stil de viata au declarat ca omul este si poate fi o fiinta strict vegetariana si nu este necesar sa curme viata unor animale ce au si ele, la randul lor, dreptul la viata. Un alt motiv pentru care se spune ca stilul de viata raw vegan este singurul mod de viata cu adevarat potrivit pentru organismul uman este sanatatea hranei vii de origine vegetala si concentratia de calitati nutritionale din aceasta. Daca la inceput a fost vegetarianismul si ovo-lacto-vegetarianismul, inceput la sugestia iubitorilor de animale din lumea intreaga, acum, cea mai la moda metoda de a manca poarta numele de raw vegan si este, poate, cel mai usor mod de a te hrani.

Raw vegan

Ce inseamna mai exact alimentatia raw vegan? In traducere libera, alimentatie fara foc, adica nu se gateste in niciun fel folosind aragazul sau orice alt device de aceasta natura. Alimentele de baza ce stau la temelia mancarurilor de tip vegan sunt in primul rand legumele, acestea fiind de recomandat sa existe intr-o varietate cat mai larga. Se poate pune baza in special pe leguminoasele pline de clorofila. De asemenea, extrem de importanti in alimentatia fara foc de tip vegana sunt germenii si vlastarii, care se dovedesc a fi usor de digerat si asimilat atat in perioada anotimpului rece cat si vara. Semintele si nucile sunt si ele surse valabile de proteine, ele incluzand in compozitia lor acizi grasi. Deserturile se pot oricand realiza din fructe natutale dar si din cele confiate si uscate. Se vor evita colorantii si zaharul. Extrem de importante in dieta zilnica de tip vegan sunt si superalimentele, care, de ceva vreme, sunt considerate noile vedete ale alimentatiei. Cel mai cunoscut superaliment este alga marina din care se pot prepara o sumedenie de alimente, chiar si inocuitori ai mezelurilor.

Importanta consumarii mancarurilor raw este, asa cum am spus si la inceput, mare. Astfel, mancarurile de tip raw vegan devin o sursa activa de enzime, substante ce sunt necesare unei bune dezvoltari a reactiilor chimice din corp. Un alt motiv este prezenta in exces a vitaminelor, lucru care nu poate sa fie decat benefic organismului uman.