Cum sa combini placerea si sanatatea, consumand mancare sanatoasa si gustoasa?

alimentatie sanatoasa

Mancarea si placerea de a manca sunt una dintre preocuparile majore ale romanilor. Exista insa posibilitatea de a combina placerea gustativa si mancarea sanatoasa? Raspunsul este da.

Sunt mii de retete sanatoase, care pot fi gasite chiar si pe internet, dar cum se poate descoperi care sunt alimentele si preparatele cele mai potrivite pentru a avea o dieta sanatoasa si gustoasa? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, in continuare sunt prezentate cateva idei pentru a combina placerea si sanatatea pe tot parcursul zilei, de la micul dejun pana la cina!

Idei pentru o alimentatie sanatoasa de la micul dejun pana la cina

Este bine ca se doreste sa se manance bine, iar daca aceasta este pusa si in practica este si mai bine. Totusi, cum pot fi alese retetele cele mai potrivite, astfel incat sa fie si sanatoase si gustoase in acelasi timp? Unii dintre factorii care pot fi de ajutor sunt:

  • Pentru o alimentatie sanatoasa, este important un mic dejun bun

Nimic nu este mai important ca un mic dejun bun pentru a incepe ziua cu bine. Acesta ofera energia necesara pana la urmatoarea masa. Micul dejun acopera 20% din aportul zilnic de energie.

Compozitia unui mic dejun echilibrat este formata dintr-o portie de cereale, sursa de energie; 1 bautura pentru rehidratare; 1 produs lactat pentru proteine ​​si calciu si 1 fruct proaspat/suc de fructe ca sursa de vitamine si fibre.

  • Cum poate fi obtinuta o masa sanatoasa in pauza de pranz

Pauza de masa, pauza echilibrata? Este posibil! Pranzul asigura intre 30% si 40% din aportul zilnic de energie asa ca nu trebuie neglijat!

Pentru a manca sanatos si ieftin se poate opta pentru salate mixte, bogate in culoare si variate ca textura. La locul de munca, ar trebui alese preparate sanatoase si echilibrate sau chiar pregatite de acasa, luate la pachet pentru pauza de pranz.

  • Cum se poate manca sanatos seara

Cina ramane una dintre mesele importante ale zilei, deoarece ofera, de asemenea, de la 30 pana la 40% din energia necesara organismului in timpul zilei. La fel ca si in cazul pranzului, este usor sa se manance variat, echilibrat si fara complexe. Trebuie doar sa se adapteze portiile.