Beneficiile ananasului pentru organism

Este un fruct tropical delicios, a fost apreciat de secole nu numai pentru gustul sau unic, ci si pentru beneficiile sale minunate pentru sanatate.

ananas, beneficii ananas, proprietati ananas, beneficiile ananasului pentru organism

Este un fruct tropical delicios, a fost apreciat de secole nu numai pentru gustul sau unic, ci si pentru beneficiile sale minunate pentru sanatate. Beneficiile ananasului datorate compusului medicinal, bromelina includ cresterea sistemului imunitar, ajuta la digestie, intarirea oaselor, reducerea inflamatiei, raceala, tuse si pierderea in greutate.

Ananasul, cunoscut si sub numele de pineapple, este un fruct tropical delicios, care este inconjurat de varfuri spinoase si acoperit cu frunze ceroase. Planta produce mai multe fructe lungi, ovale, in fiecare sezon din martie pana in iunie. Ananasul apartine familiei Bromeliaceae si este, de fapt, o combinatie de fructe produse de mai multe flori alaturate. Numele ananasului a evoluat in secolul al XVII-lea, datorita structurii si aspectului sau asemanator conurilor de pin. Din punct de vedere istoric, Hawaii a avut cea mai mare productie de ananas, dar acum este cultivat in cantitati mari in Brazilia, Filipine si Costa Rica. Acestea fiind spuse, fructele sunt originare din Paraguay si Brazilia si, eventual, parti din Caraibe. Evolutia exacta a ananasului ca fruct popular la nivel global este inca necunoscuta, cu toate acestea, se crede ca ananasul a fost adus pentru prima data in Europa dupa intoarcerea lui Christopher Columb in 1493.

Sezonul fructat al ananasului ruleaza din martie pana in iunie. Se consuma proaspat, gatit sau conservat, iar frunzele sale sunt folosite ca izolatie de tapet si plafon. Ananasul si sucul sau sunt recunoscute in intreaga lume, din el preparandu-se faimoasa bautura pinacolada.

Valoarea Nutritionala a Ananasului

Ananasul este un adevarat depozit de beneficii de sanatate datorita bogatiei sale de nutrienti, vitamine si minerale, inclusiv potasiu, cupru, mangan, calciu, magneziu, vitamina C, beta-caroten, tiamina, vitamina B6 si folat si bromelain precum fibrele solubile si insolubile.

Tratamentul artritei

Una dintre cele mai cunoscute utilizari ale ananasului in ceea ce priveste sanatatea este capacitatea sa de a reduce inflamatia articulatiilor si a muschilor, in special a celor asociate cu artrita, o boala debilitanta care afecteaza milioane de persoane din intreaga lume. Ananasul contine o enzima proteolitica relativ rara numita bromelain, care este asociata in primul rand cu descompunerea proteinelor complexe si are efecte antiinflamatorii grave. Stimuleaza digestia si activitatea intestinului subtire, lucru ce permite digerarea rapida a proteinelor si albuminelor.