Tuturor ne place sa gatim dar abilitatile de bucatar nu apar in mod natural. Probabil ca fiecare dintre noi a incercat de multe ori sa gateasca, facand tot atatea greseli. Dar perseverenta, combinata cu o practica auto-impusa va poate transforma intr-un bucatar competent si capabil. Iata doua retete simple pentru incepatori.
Friptura la cuptor cu legume
Exista numeroase moduri in care poti gati o friptura. Prima data va trebui sa condimentati friptura cu sare si piper si sa o puneti intr-o tigaie la foc iute. Dupa ce friptura este prajita , asezati-o intr-o tava cu morcovi taiati, cartofi, telina si ceapa, o ceasca de apa si de supa. Puteti pune toate aceste ingrediente in aragaz, la foc domol, dimineata, iar preparatul va fi gata pana la pranz.
Spaghete si paine cu usturoi
Spaghetele sunt o mancare rapida si simplu de preparat pentru incepatori. Pentru a pregati acest fel de mancare, umpleti un vas mare cu apa, adaugati o lingura de sare si lasati apa sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba adaugati spaghetele in functie de numarul de persoane care sunt la masa. O cutie standard are aproximativ patru portii. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe cutie. Daca doriti ca spaghetele sa fie „al dente” – lasati-le sa fiarba mai putin. Pe masura ce spaghetele fierb, incalziti sosul pentru acestea. Cel din comert nu va fi niciodata la fel de bun ca cel pe care il faceti acasa, dar probabil ca inca nu va pricepeti destul de bine pentru a accepta aceasta provocare.
Pentru a regati painea cu usturoi, amestecati praf de usturoi, ierburi italiene uscate si jumatate de pachet de unt la temperatura camerei. Ungeti painea, taiata in prealabil pe jumatate, pe ambele parti. Puneti cele doua jumatati inapoi impreuna, infasurati painea intro folie de aluminiu si bagati-o la cuptor la o temperatura de 350 de grade timp de 12 minute.
Cand pastele sunt gata adaugati sosul si amestecati. Asezati pastele in farfurie si serviti-le cu painea cu usturoi.