Ciorba de porc

ciorbe romanesti

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne de porc (cu os);
  • 1 telina mica;
  • 2 cepe;
  • 2 cartofi;
  • 2-3 morcovi;
  • 2-3 ardei gogosar (verde si rosu);
  • 50 gr mazare verde;
  • 150 gr pasta de tomate;
  • 1 legatura de leustean;
  • sare si piper dupa gust;
  • smantana dupa gust;
  • lamaie sau otet dupa gust.

Mod de preparare:

Spalati legumele si curatati-le. Se taie in cubulete mici o telina mai mica, doi sau trei morcovi, doi sau trei ardei gogosari, doua cepe si trei cartofi. Dupa aceasta operatiune spalati un kilogram de carne de porc, portionati-o si puneti-o la fiert intr-o oala de aproximativ 4 l apa – adaugati si sare. In timpul fierberii se spumeaza. Cand considerati ca este aproape fiarta carnea, adaugati legumele anterior taiate in cubulete mici (fara cartofi), si lasati sa fiarba, la foc mic. Scoateti carnea din vas, puneti-o pentru cateva minute la racit si apoi taiati-o in cuburi. Carnea taiata in cuburi se adauga din nou in oala, alaturi de cartofii taiati in cuburi, 50 grame mazare verde si  150 grame pasta de tomate. Oala se mai lasa 15 minute pe foc si cand este gata se adauga  leustean tocat marunt. De asemenea, se adauga sare si piper dupa gust.

Ciorba de porc astfel preparata se poate servi cu smantana, lamaie sau otet.

Pofta buna!