Cracker ravioli

Se adauga întreaga ricotta, se presara fulgii de ardei si se adauga un vârf de sare de mare și piper negru, apoi se sfărâma cu grijă peste, jumătate de nucșoară. Se stropeste cu ulei și se prăjește o oră.

ravioli

Ingrediente

1 suc de Butterut

250 g branza de ricotta

½ linguriță de fulgi de chilli roșii, uscați

1 nucșoară integrală

ulei de masline

200 g castane

½ o salvie proaspătă, (15g)

20 g branza de parmezan, extra pentru servire

paste

75 g baby spanac

grâu

BUTTERUNT

100 g unt nesarat

4 clementine

PENTRU SERVIRE

50 g migdale

Metodă

Se preincalzeste cuptorul la 180ºC / 350ºF /

Pentru a face umplutura, se taie cu grijă clementinele pe jumătate, pe lungime și se scot semințele, apoi se tăie în 8 bucăți mari și se pun într-o tavă mare.

Se adauga întreaga ricotta, se presara fulgii de ardei si se adauga un vârf de sare de mare și piper negru, apoi se sfărâma cu grijă peste, jumătate de nucșoară. Se stropeste cu ulei și se prăjește o oră.

Castanele si frunzele de salvie, se arunca într-un pic de ulei, apoi se stropesc în tavă. Se amesteca timp de 15 minute sau până când sucul este omogen și auriu.

Se pune parmezanul in tava, se condimenteaza si se toarna totul. Se lasa să se răcească complet.

Pastele fainoase se adauga într-un procesor de alimente, cu spanac și gălbenușuri de ou înainte de a adăuga ingrediente uscate. Se infasoara aluatul obtinut în folie alimentara și se introduce în frigider timp de 30 de minute.

Se impart pastele în jumătate, salvându-se jumătate pentru o altă zi. Se taie bucata rămasă în doua și se ruleaza în foi de grosime de numai 2 mm – se poate utiliza o mașină de paste sau manual.

Se taie în dreptunghiuri de 15cm x 12cm. Se pun 2 linguri de umplutură de-a lungul fiecărei părți, lângă marginea inferioară, lăsând 1,5 cm la fiecare capăt.

Se fac 24 de biscuiți în total.

Pentru sos, se topeste untul într-o tigaie mare, apoi, odată cremos, se stoarce sucul de clementine. Se condimentează cu piper și se încălzește la o temperatură foarte scăzută până când este necesar.

Pastele se gatesc intr-o oala mare cu apa sarata in apa, timp de 3 pana la 4 minute, transferand-o in sosul de unt cand sunt fierte.

Se finiseaza cu nucșoară și parmezan și se imprastie migdale prăjite și zdrobite.