Preparatul de mai jos este unul extrem de simplu si de rapid fiind ideal pentru serile geroase de iarna cand gospodinele prefera sa petreaca timp de calitate alaturi de cei dragi, in loc sa piarda timpul in bucatarie gatind preparate sofisticate. In maxim o ora cina este gata, iar gustul extraordinar ii va incanta pana si pe cei mai mici membrii ai familiei. Combinatia dintre branzeturi si spanac este una mai mult decat savuroasa si cu siguranta va fi apreciata chiar si de cei mai mofturosi membrii.
Branzeturile din aceasta reteta sunt totusi elemente de baza care ar trebui sa fie usor de gasit. In principiu, costul total al unui astfel de preparat este unul foarte mic ceea ce reprezinta un mare avantaj.
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatit: 30 de minute
Ingrediente:
-
30 cochilii de paste gatite conform instructiunilor enumerate pe ambalaj
-
15 gr spanac proaspat fiert doar pana cand se inmoaie, uscat cu prosoape de hartie si tocat marunt
-
15 gr Branza ricotta
-
1 ou mare
-
1 lingura de busuioc proaspat tocat
-
1 lingura de cimbru proaspat tocata
-
1 catel de usturoi tocat marunt
-
3 cani de mozzarella rase
-
1 cana parmesan ras
-
Sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
-
3 cani de sos
-
piper rosu, optional
Modalitatea de pregatire
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un castron adanc se amesteca branza Ricotta si oul folosind o furculita. Se adauga ulterior si busuiocul, cimbrul si usturoiul. Mozzarella si parmezanul se toarna peste aceasta compozitie si se amesteca pentru se amesteca toate ingredientele. Se poate pune si spanacul in preparat. Totul se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se toarna circa 1/3 din sos in vas intr-un strat uniform. Se imparte amestecul in cochiliile de paste gatite, umplandu-se fiecare coaja cu aproximativ 2 linguri. Se aseaza pastele in tava, cu deschiderea cojilor cu fata in pozitie verticala. Se toarna peste preparat in mod uniform si restul sosului ramas, iar la final se adauga si restul de mozzarella. Se acopera vasul de coacere cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Preparatul se serveste cald.