Ingrediente
½ ceapa rosie
1 lingură de oțet balsamic
1 ardei iute
2 cepe de primăvară
1 x 400 g fasole neagră
100 g de pesmet proaspăt
1 lămâie
ulei de măsline extra virgin
2 linguri iaurt natural
80 g lapte cald
1 bucata de carne de vita coapta
75 g brânză de mozzarella
2 chifle din făină integrală
Metodă
Se caleste ceapa, taiata rondele și se pune într-un castron mic cu un vârf de sare de mare. Se lasa deoparte.
Se curata și tăie chilli. Se taie și se toacă fin ceapa de primăvară. Se aseaza ambele într-un bol si se amesteca. Se scurge fasolea și se usucă cu hârtie de bucătărie. Se adauga în castron, împreună cu pesmetul.
Se condimentează apoi amestecul de fasole. Se imparte în 3 bile, aplatizate în palma și se pun 2 în frigider pentru a se răci timp de 10 minute (se îngheata o rezerva pentru o altă zi).
Într-un castron mic, se combina jumătate de suc de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline extra virgin și iaurt.
Se incalzeste 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Când tigaia este fierbinte, se prăjesc burgerii timp de 4 minute pe fiecare parte. Dacă acestia se colorează prea repede, se reduce căldura.
Se taie roșiile și mozzarella în bucati și se deschid chiflele.
Când burgerii sunt aproape fierti, se adauga pe fiecare mozzarella. Se acopera burgerii cu un capac timp de 2 minute pentru a se topi brânza.
Se adauga felii de roșii si ceapa pe carne si se servesc alaturi de o salata.