8 idei savuroase pentru a folosi menta in retetele tale

Daca vrei sa iti uimesti invitatii la ora aperitivului, trebuie neaparat sa incerci o reteta de cheese-cake cu castravete si menta. Are o baza de biscuiti crackers sarati, o crema sau garnitura de branza, smanatana, castraveti razuiti, menta si gelatina.

menta

Ti-ai dori foarte mult sa consumi mai multa menta, o iarba aromatica extrem de polivalenta? Menta se poate folosi in foarte multe feluri in retetele tale, nu doar pentru a aromatiza apa, pentru a pune in valoare gustul salatelor sau carnea de miel. Vei vedea ca nu este doar un simplu remediu pentru a trata stresul sau durerile de stomac.

Creeaza noi combinatii alimentare. Cu siguranta ca ai incercat pana acum sa combini menta cu mazarea. Dar menta se poate folosi si alaturi de morcovi, de cartofi, de vanata sau de porumb. Poti incerca de exemplu sa prepari un tabouleh cu patrunjel si cu menta, un pur deliciu.

Da un nou gust clatitelor. Vrei sa incerci o retea mentolata de clatite cu dovlecel? Amesteca in acest caz dovleceii zuchini maruntiti bine cu branza feta zdrobita, cu crutoane, un ou, esalota, 2-3 lingri de menta maruntita, sare si piper. Din amestecul obtinut fa clatite.

Prepara un sos pesto. Data viitoare cand mai vrei sa faci un sos pesto, poti incerca sa inlocuiesti busuiocul sau patrunjelul cu menta. Este delicios alaturi de carnea de miel, intr-un sandwich sau alaturi de paste sau creveti.

Prepara o bautura mentolata. In loc sa prepari un Mojito, incearca un Cojito, pe baza de rom alb, de rom de nuca de cocos, de menta si de suc de lime.

Supa rece gaspacho cu menta, castravete, iaurt gras si avocado este delicioasa si merita incercata.

Daca vrei sa iti uimesti invitatii la ora aperitivului, trebuie neaparat sa incerci o reteta de cheese-cake cu castravete si menta. Are o baza de biscuiti crackers sarati, o crema sau garnitura de branza, smanatana, castraveti razuiti, menta si gelatina.

Dovleceii umpluti cu branza de capra si cu menta sunt deliciosi si vor fi cu siguranta pe placul vegetarienilor. Esalota, usturoiul si ierburile de Provence vor veni cu un plus de savoare. Se pot servi cu o salata sau alaturi de carne sau peste.

Spaghetele verdura sunt pe baza de dovlecei si de menta. Dovleceii sunt amestecati cu ulei de masline, cu menta si cu parmezan pentru un rezultat mai mult decat suprinzator.