Aveti o mancare preferata? Cu siguranta, pentru ca fiecare persoana prefera sa manance anumite alimente si incearca sa evite altele. In ultimul timp, pe lista celor mari si celor mici se regaseste pizza, cartofii prajiti, dulciurile si alte mancaruri care se pregatesc rapid. Desigur, parintii doresc ca printre preferatele copiilor lor sa se regaseasca alimente precum broccoli, conopida, fructe si orice alt aliment sanatos.
Credeti ca oamenii din intreaga lume au aceleasi alimente preferate?
Sigur ca nu! Cand va ganditi la bucataria mexiaca, probabil va vin in minte mancaruri precum tacos, burritos, echiladas si fajitas. Favoritele italienilor ar include pizza, fettuccini alfredo si pui cu parmezan. Iar chinezii vor prefera intotdeauna orezul si diversele tipuri de ciuperci.
Primele trei alimente preferate in intreaga lume sunt pastele, carnea si orezul. Cu toate acestea, americanii vor prefera intotdeauna friptura, puiul si pizza, iar meniul pakistanezilor va fi intotdeauna axat pe legume in diverse combinatii.
Masa locuitorilor din zonele mediteraneene sunt bogate in fructe de mare si salate care pot contine unele dintre cele mai ciudate combinatii de legume, fructe si tipuri de carne, asezonate tacticos cu diverse sosuri si mirodenii.
In tarile arabe se prefera carnea de oaie extra condimentata cu tot felul de mirodenii si gatita intr-o multitudine de feluri. Tot aici, de la mic la mare mananca fructe, seminte, si oleaginoase.
Mancarea de baza din bucataria indiana include perlele de mei, orezul, faina de grau si o mare varietate de linte, cum ar fi: masoor, tuer, urad si moong. Multe preparate sunt gatite in ulei vegetal, insa este popular si uleiul de arahide, de mustarde cocos sau de susan. In ultimii ani, in India au devenit populare si uleiurile de floarea soarelui, de sofran, seminte de bumbac si uleiul de soia.
Indiferent de zona tarii sau a lumii in care decideti sa calatoriti, nu ezitati sa gustati din mancarurile traditionale pentru ca acestea sunt cele care desavarsesc fiecare vacanta, care dezmiarda papilele gustative si care invita la noi si noi calatorii.