Este unul dintre cele mai gustoase si cele mai savuroase preferate, cu un gust unic care incanta papilele gustative si care trezeste la viata cele mai ascunse simturi. Preparatul are o dificultate medie si nici nu necesita pretrecerea unui timp indelungat in bucatarie pentru a fi gata. Orice invitat se va declara mai mult decat incantat de servirea unui astfel de preparat.
Ingrediente:
-
Pui
-
Conserve de rosii zdrobite
-
Ceapa galbena
-
Usturoi proaspat
-
Ulei de masline
-
Paine sfaramata
-
Parmezan
-
branza mozzarella
-
branza Provolone
-
Oregano uscat
-
Praf de usturoi
-
Busuioc proaspat
-
Faina
-
Ou
-
Sare si piper
Mai intai se vor taia cele doua bucati de piept de pui in mod egal in grosime. Se acopera cu o folie alimentara si se bat usor cu un ciocan pentru produse alimentare astfel incat sa se mai subtieze din grosime si sa se gateasca in mod uniform. Intre timp se pregateste sosul. Se soteaza ceapa, iar apoi se adauga si usturoiul peste care se toarna si rosiile zdrobite, oregano si doua frunze de busuioc.
Pasul urmator presupune amestecarea fainei si a oualelor intr-o farfurie putin mai adanca. Intr-un vas separat se amesteca painea sfaramata, parmezanul, praful de usturoi si oregano. Apoi carnea de pui se sterge cu prosoape de hartie pentru a se indeparta excesul de apa si de grasime si se trece puiul prin amestecul de oua, apoi prin amestecul de paine pe ambele parti.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie adanca, o tigaie care sa acopere puiul pentru a se praji in mod uniform si pentru a capata o crusta aurie frumoasa. Bucatile de pui se lasa la foc timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand sunt gatite si bine rumenite.
Se muta puiul intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se acopera cu cascaval ras si se lasa la cuptor cateva minute pana cand cascavalul se topeste. Nu trebuie lasat foarte mult pentru ca deja puiul este gatit si se poate usca foarte rau devenind fad. Se serveste alaturi de o lingura de sos de rosii si mult busuioc impreuna cu un pahar de vin alb. Pofta buna!