Uneori, din multitudinea de posibilitati de a face o supa, supa crema este o alegere excelenta. Desigur, ar putea exista numeroase motive pentru care ar trebui sa cautati alternative. De exemplu, va place o supa mai groasa, dar nu doriti calorii suplimentare. Indiferent de hotararea pe care o luati, iata cateva idei care sa va ajute:
1. Adaugati smantana. Da, puteti adauga cu siguranta smantana la orice la supa. Indiferent daca utilizati doar cateva linguri, smantana ii da supei consistenta si o aroma bogata. Puteti adauga, de asemenea, lapte sau alte produse lactate, desi supa va fi mai putin cremoasa.
2. Piure de legume. Amestecati supa cu o lingura sau doua de piure de legume, cu ajutorul unui mixer. Supa va deveni mai cremoasa, dar isi va pastra savoarea.
3. Adaugati paine. Cate felii de paine va ajuta de asemenea sa faceti o supa cremoasa. Taiati painea sub forma de bucatele mici si lasati-le sa se inmoaie in bolul cu supa fierbinte, inainte de a le amesteca si omogeniza cu lichidul.
4. Adaugati iaurt. Iaurtul functioneaza ca o crema cand este adaugat la supe precum supa de avocado avand un rezultat mai light. Iaurtul adauga supei, de asemenea, o aroma specifica.
5. Adaugati nuci de pamant: Nucile sunt, de fapt, unul dintre primii agenti de ingrosare utilizati pentru a ingrosa supele si sosurile. Luati o mana de nuci si faramitati-le complet pana devin o pasta. Intr-un castron mic, amestecati nucile cu bulionul pentru supa si apoi amestecati-l in supa principala.
6. Faceti un Beurre Manie: Suna fantezist, dar nu va ingrijorati. Amestecati o parte egala de untul cu faina pana rezulta o pasta groasa si apoi amestecati-o in supa pana cand se dizolva complet. Adaugarea beurre manie este ca si cum ati face un reverse-roux si va va ingrosa si supa intr-un mod similar.
7. Adaugati faina, amidon de porumb sau alti agenti de coacere. Adaugati cateva linguri de amidon intr-un pic de bulion intr-un castron separat. Acest lucru impiedica transformarea amidonului in cocoloase si il ajuta sa se dizolve in supa in mod egal.
8. Adaugati lapte de nuca de cocos: Una dintre optiunile preferate de multe persoane este laptele de nuca de cocos. Un sfert de ceasca nu va schimba drastic aroma supei. Desigur, daca doriti o aroma subtila de nuca de cocos, mariti cantitatea.