Pastele la italieni

mancare italiana

Se estimeaza ca italienii mananca peste 30 de kg de paste pe cap de persoana, pe an, intrecand orice alta natie din lume. Aceasta mare dragoste pentru paste italienesti intrece cu mult productia de grau din Italia, ceea ce face ca tara sa fie nevoita sa importe majoritatea cantitatii de grau folosita in fabricarea pastelor.

Astazi, pastele se gasesc in general in doua variante, paste uscate (pasta secca) si paste proaspete (pasta fresca), varietate ce apare in functie de reteta pentru care sunt folosite.

Daca sunteti in cautarea unei Trattoria Bucuresti unde sa puteti testa paste “ca la mama lor”, www.trattoria-sanmarco.ro este una dintre cele mai bune alegeri.

In Italia, exista aproximativ 350 de forme diferite si varietati de paste uscate. Formele variaza de la tuburi simple pana la fundite (farfalle, care inseamna “fluture”), sau forme unice asemanatoare rachetelor de tenis (racchette). Pastele uscate, in special cele mai complexe, sunt facute special pentru a prinde sosurile.

In esenta, toate pastele incep ca si paste proaspete, insa unele sunt facute special pentru a fi mancate moi. Pastele proaspete pot fi realizate cu ingrediente usor diferite fata de pastele uscate. Multe regiuni din nordul Italiei folosesc faina si oua, in timp ce in sudul Italiei se folosesc gris si apa, insa depinde si de reteta. Pastele proaspete sunt mai bune cu sosuri crema sau cu sosuri din unt si salvie. Daca va aflati in Italia, este bine de stiut ca a servi paste proaspete acasa este un adevarat festin si puteti fi sigur ca acestea sunt facute chiar in aceeasi zi.