Ceaiul de urzica

beneficiile ceaiului de urzica

Daca vrem sa ne pastram sanatosi si sa nu avem probleme de niciun fel de ordin medical, ar fi bine sa incepem sa ne concentram atentia pe ceaiurile naturale. Daca in alte materiale va povesteam despre beneficiile ceaiului de matase de porumb, iata ca astazi ne vom concentra atentia pe ceaiul de urzica, la fel de benefic si el organismului nostru. In cazul in care una dintre problemele voastre are legatura cu antiparazitarea, detoxifierea, expectorarea dificila sau digestia, este clar ca aveti nevoie de o cura de ceai de urzica.

Desigur, nu este obligatoriu sa consumati urzica numai sub dorma de ceai, ea putand fi consumata si sub forma de salata, insa infuzia de urzica s-a dovedit mereu usor de realizat, intrucat o putem face in orice perioada a anului si nu numai pe timpul verii cand putem gasi de cules sau de cumparat urzica proaspata peste tot.

Cum preparam un ceai de urzica? Nimic mai simplu: se pun unul sau chiar doua pliculete de ceai de urzica, sau daca o aveti in forma vrac, o lingurita cu varf, peste aproximativ 300 ml de apa.  Se lasa la infuzat aproximativ 10 minute, in functie de cat de concentrat ne dorim sa fie, apoi il indulcim cu miere sau zahar. Celor ce nu beau ceaiul indulcit, le dam o veste buna: ceaiul de urzica neindulcit va fi chiar mai bun in acest fel.  O cura completa de ceai de urzica se va tine aproximativ 3 saptamani, in functie de gravitatea afectiunii pe care o aveti.

De ce am consuma ceai de urzica, pana la urma?  Pentru ca are in componenta sa nu mai putin de 17 vitamine ca A, B1, C, E, K. De asemenea contine multe substante active si minerale .  Benficiile ceaiului de urzica sunt, asa cum mentionam si mai sus, nenumarate. Astfel ca daca suferiti de boli ale inimii, de diabet sau chiar daca suferiti de temporarele crampe menstruale, ceaiul de urzica va ajuta! Infectiile urinare se vor trata si ele tot cu acest ceai.

Bine de stiut, insa, este ca acest ceai are si cateva contraindicatii. De indicat este ca inainte sa urmati o astfel de cura sa consultati medicul, intrucat daca urmati un tratament cu antihipertensive sau anticoagulare, amestecul s-ar putea sa nu fie tocmai pe placul vostru.

De asemenea, in momentul in care decideti ca este cazul sa faceti o cura de ceai de urzica, ar trebui sa consumati alimente bogate in potasiu, intrucat acest ceai va poate deregla echilibrul gastrointenstinal. Nu este recomandat sa consumati acest ceai mai mult de o cana pe zi.