Temperaturile cresc pe timp de vara, iar acest lucru poate sa conduca la deshidratare, oboseala si o stare de iritare. Pentru a raci temperatura corpului, oamenii prefera sa bea apa, sucuri sau alte tipuri de bauturi cu multa gheata.
O cantitate mare de lichide umple stomacul, ceea ce face ca senzatia de foame sa dispara, doar ca nu ofera suficienti nutrienti corpului. De aceea, pe langa lichide, oamenii trebuie sa includa in alimentatia lor si niste alimente gustoaste de vara.
-
Fructele proaspete
Vara vine cu o varietate de fructe citrice precum lamaie, grepfrut, mango, portocala, ananas etc, care sunt bogate in vitamina C, dar si in vitaminele A, B, E si K. Ele ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si la sanatatea dintilor. Fructele care ajuta la hidratare datorita procentului de apa din compozitia lor, precum pepenele rosu si cel galben, sunt perfecte pentru sezonul cald.
-
Ciupercile
Ciupercile sunt bogate in vitamina D, vitamina B, cupru, potasiu, seleniu si au si un numar scazut de calorii. Nutrientii din compozitia lor ajuta la mentinerea ritmului inimii si la productia de globule rosii. Mai mult decat atat, pot fi folosite in mai multe feluri de mancare, pentru o dieta cat mai diversificata.
-
Legumele proaspete
Ardeiul gras, broccoli, varza, conopida, castravetii, spanacul, rosile si dovleceii sunt doar cateva din alimentele pe care nimeni nu trebuie sa le rateze pe timp de vara. Legumele sunt bogate in antioxidanti, fibre si vitamine, iar consumul lor ajuta la scaderea colesterolului si la imbunatatirea sanatatii inimii.
-
Porumbul
Porumbul este cel mai hranitor aliment pe care oamenii il pot consuma pe timp de vara, deoarece este bogat in fibre, minerale si vitaminele A, B si E. El hraneste bacteriile bune din organism, ajutand astfel procesul de digestie. Consumul de porumb poate duce la slabit, reglarea tensiunii arteriale si la imbunatatirea starii generale de sanatate.
Vara este indicat ca oamenii sa consume alimente care ajuta la hidratare si care sunt totodata bogate in vitamine, minerale si fibre. Alimentele calde, picante si in general, mancarurile prajite, trebuie evitate in aceasta perioada.