Briose cu ciocolata – un dulce pe gustul intregii familii

Reteta originala de briose provine din Marea Britanie, unde sunt cunoscute sub numele de Muffins sau Cupcakes si pot avea diferite umpluturi sau frostinguri, fiind ideale pentru a fi servite si la petreceri, in portii individuale, fara a fi necesare tacamurile

preparare briose ciocolata

Reteta originala de briose provine din Marea Britanie, unde sunt cunoscute sub numele de Muffins sau Cupcakes si pot avea diferite umpluturi sau frostinguri, fiind ideale pentru a fi servite si la petreceri, in portii individuale, fara a fi necesare tacamurile. Diferenta dintre cupcakes si muffins este data de glazura – muffins nu au glazura, in timp ce cupcakes sunt ornate cu diferite creme de tip topping sau frosting. Briosele cu ciocolata sunt fragede, umede si delicioase.

Ingrediente pentru briosele cu ciocolata

Pentru 12 briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: 3 oua proaspete, 100 de grame de unt, 200 de grame de ciocolata amaruie, 100 de grame de zahar, un plic de zahar vanilat, 200 de grame de faina, 100 de mililitri de lapte si putina sare.

Cum se prepara briosele cu ciocolata

Pentru a prepara blatul brioselor cu ciocolata, este necesara topirea ciocolatei si a untului in bain marie: peste o oala in care fierbe apa, se asaza un castron metalic, in care este ciocolata rupta in bucatele si untul taiat cuburi. Separat, se sparg ouale si se mixeaza cu zahar, sare si vanilie (sub forma de zahar sau de esenta). Ciocolata si untul topite se amesteca cu ouale si se adauga faina cernuta. Se mixeaza totul pentru cateva secunde si se adauga laptele, pentru a obtine un aluat fluid cu o consistenta groasa.

Se pregatesc tavile speciale pentru briose, se tapeteaza cu hartiute si se toarna in fiecare hartie compozitia cu ciocolata. Se baga tava cu briose in cuptorul incins la 170 de grade Celsius. Briosele au nevoie de 15 minute pentru a se coace, iar rezultatul este exceptional: miezul moale, fraged si umed.

Briosele se pot consuma simple, acoperite cu zahar pudra, stropite cu ciocolata topita, decorate cu frisca sau cu crema cu mascarpone. Inainte de a fi ornate, briosele trebuie sa fie reci. Se poate prepara un topping de unt, fructe de padure si zahar pudra, mixate si asezate pe fiecare briosa in parte, cu ajutorul unui poche.