Topul alimentelor vegetale care ajuta la reducerea colesterolului: in, canepa si tarate de ovaz

cereale vegetale

Cum tot mai multe persoane isi fac griji in privinta colesterolului nociv din organism, tendinta este de a renunta la alimentele de provenienta animala si de a le inlocui cu produse care stimuleaza producerea colesterolului benefic si o stopeaza pe cea a celui rau.

Pirifan pune la dispozitie o gama foarte variata de alimente de origine vegetala, care ajuta la echilibrarea optima a nivelului de colesterol din sange, asa cum sunt inul, canepa si taratele de ovaz. Acestea sunt cele mai benefice trei alimente pentru reglarea compusului insolubil in sange. Iata cateva motive pentru care sa le incluzi in alimentatia ta zilnica:

Semintele de in si cele de canepa – extraordinare pentru sanatatea ta

In afara faptului ca reduc colesterolul rau, semintele de in scad si nivelul trigliceridelor, astfel incat circulatia ta sangvina va redeveni la fel de activa si sanatoasa precum cea a unui copil. In plus, semintele de in sau canepa consumate zilnic pot ajuta la tratarea constipatiei si o pot preveni, regland tractul intestinal. Desi inca nu a fost dovedita aceasta proprietate a lor, se pare ca aceste seminte bogate in nutrienti sunt eficiente si in tratarea durerilor de cap si a migrenelor acute. Efectul lor antiinflamator este benefic si pentru reducerea intensitatii crampelor menstruale, in cazul femeilor, dar si al inflamatiilor locale cauzate de lovituri sau intepaturi de insecte.

Semintele de in si cele de canepa sunt de asemenea bune pentru sistemul nervos, pentru ca reduc oboseala si simptomele stresului, conferindu-ti vitalitate si energie din plin. Sistemul digestiv se bucura si el de beneficiile acestor seminte, datorita bogatiei in fibre pe care o contin. Simptomele colonului iritabil vor fi estompate in cazul consumului zilnic de seminte de in, iar persoanele supraponderale pot chiar sa-si regleze si greutatea cu ajutorul lor. Mai mult decat atat, aceste seminte atat de bogate in nutrienti ajuta si la prevenirea aparitiei si a dezvoltarii cancerelor de colon sau de prostata.

Taratele de ovaz – o binecuvantare pentru echilibrarea colesterolului

Principala amenintare a cresterii colesterolului o reprezinta dereglarea sistemului circulator si aparitia afectiunilor cardiovasculare. Acestea pot fi insa tinute in frau si chiar remediate cu ajutorul taratelor de ovaz, care reprezinta o reala sursa de sanatate pentru sistemul circulator.

In ceea ce priveste capacitatile nutritive, ovazul este unul dintre putinele alimente care contin carbohidrati cu absorbtie lenta, minerale, vitamine si proteine. Desi contin din plin grasimi mononesaturate si polinesaturate, taratele de ovaz nu prezinta nici o urma de colesterol.

In afara faptului ca acestea ii furnizeaza organismului o cantitate mare de nutrienti fara a supraincarca vasele de sange, taratele de ovaz sunt bogate in vitamina E – esentiala pentru o piele si un par sanatoase, in vitamina B si in minerale precum fierul, magneziul, calciul si zincul. Toti acesti compusi transforma taratele din ovaz intr-un aliment complex si extraordinar de sanatos, perfect pentru intreaga familie.