Sos pentru spaghete absolut delicios

Se poate folosi ca sos pentru spaghete, dar puteti inlocui orice fel de sos pe baza de rosii.

spaghete

Va prezentam o reteta italiana cu un gust bogat si delicios si care dureaza doar aproximativ 30 de minute pentru a fi preparata. La aceast preparat italian se utilizeaza rosii (prunisoare) aromate, usor de gasit pe tot parcursul anului. Se poate folosi ca sos pentru spaghete, dar puteti inlocui orice fel de sos pe baza de rosii. Puteti imbogati sosul cu putin parmezan pentru a-i da un gust deosebit si o aroma placuta.

Rosiile coapte se pot transforma intr-un sos bogat si aromat. Este recomandat sa se foloseasca soiul de rosii supranumite “prunisoare“, deoarece gustul lor este deosebit pe tot parcursul anului. In timpul sezonului rosiilor, puteti inlocui “prunisoarele“ cu usurinta si cu alte soiuri – dar, asigurati-va ca sunt coapte.

Pentru a incepe, luati un vas cu apa si puneti-l pe foc la fiert. In timp ce asteptati ca apa sa fiarba, faceti cu cutitul un X in partea de jos a rosiilor. Acest lucru va face pielita acestora mai usor de eliminat.

Dupa ce apa a dat in clocot, fierbeti rosiile timp de 30 de secunde pana la un minut, dupa care scoateti-le rapid pe fiecare cu o lingura.

Puneti rosiile intr-un castron cu apa rece timp de un minut pentru a opri procesul de fierbere. Scoateti rosiile din apa si desprindeti pielita incepand din zona unde ati crestat X-ul, pielea va fi mai usor de indepartat. Puteti folosi aceiasi metoda si pentru a indeparta pielita de pe fructe cum ar fi piersicile sau prunele.

Rosiile astfel decojite, se toaca marunt, depozitand in acelasi timp si sucul rezultat. Incalziti o parte de ulei de masline extra virgin intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugati usturoi si gatiti doar pana cand uleiul incepe sa se ingroase usor, avand grija sa nu se arda. Adaugati rosiile si sucul rezultat si lasati amestecul la foc mediu pana ce aproape toate lichidele se evapora. Finalizati gatirea sosului de rosii intr-o tigaie suficient de mare pentru a putea combina ingredientele folosite (rosiile taiate, uleiul de masline si zeama de la rosii) si pentru a permite amestecul acestora. Adaugati o cantitate suficienta de apa pentru prepararea pastei in sos si pentru a rezulta un sos de rosii cremos si aromat.