Retele raw vegan

mancare sanatoasa

Retele raw vegan sunt la mare cautare in zilele noastre. Motivele pentru care sunt atat de cautate sunt nenumarate, printre cele mai enumerate fiind usurimea cu care acestea se prepara, iubirea pentru regnul animal insa si dorinta de a mentine in corp cantitatea optima de enzime si vitamine. Astfel, una dintre cele mai cunoscute retete raw vegane este aceea de chiftelute, fireste, avand in componenta sa numai ingrediente potrivite acestui stil de alimentatie.

Indiferent ca esti raw vegan sau consumator de carne, nu are cum sa nu-ti placa chiftelutele. Raw veganii stiu asta si tocmai din acest motiv si-au inventat propria lor reteta de ciftelute cu care se lauda ca ar pastra gustul clasic si gustos al chiftelutelor gatite cu carne, chiar daca acestea nu vor fi niciodata prajite intocmai celor clasice.

Lista de ingrediente pentru gatirea chiftelutelor raw vegan este aceasta: 250 g faina de floarea soarelui, 100 g seminte de susan, 2 ardei rosii, o gulie de dimensiune medie, 100 g de faina de in, o rosie, un morcov, aprocimativ 75 g de tarate de psylium, 2 catei de usturoi (sau in functie de gust), sare neiodata (in functie de gust), 25 ml ulei presat la rece si 25 g de marar tocat marunt.

Avand aceasta lista de ingrediente pe masa, modul de preparare devine extrem de usor si la indemana oricui, singurele device-uri de care avem nevoie fiind un frigider si un robot de bucatarie sau un simplu mixer, dupa cum vom observa si in cele ce urmeaza. Toate acestea vor fi maruntite cu robotul sau mixerul si vor lasa la dospit timp de un sfert de ora. Daca se constata ca melanjul de ingrediente nu s-a uniformizat intr-o pasta omogena, se va mai adauga faina de floarea soarelui. Dupa cele 15 minute, presupunand ca aluatul s-a omogenizat din prima incercare, se va umezi mana dupa care vom modela bulgarasi, si se vor lasa un pic la odihnit pe o sita, presandu-se pentru a capata forma clasica de chiftelute. Dupa deshidratare, se vor usca la 40 grade Celsius aproximativ 7-8 ore. Adica, intre timp te poti duce si la munca pentru a face o tura normala, dupa care, atunci cand te intorci acasa, vei avea gata de pus in farfurie chiftelutele raw vegan.

Atentie, a nu se lasa prea mult pana la momentul consumarii, intrucat avand in vedere ca niciun ingredient nu este gatit propriu-zis, totul se poate altera extrem de usor. Pana in momentul servirii, se vor pastra in frigider, sigilate intr-un bol de sticla cu capac.