Remedii naturiste benefice pentru curatarea colonului

Cand colonul nu functioneaza corect, incepe sa absoarba toxinele in loc sa le elimine

remedii naturiste curatare colon

Colonul este o parte a sistemului digestiv si este responsabil pentru extragerea apei, sarii, vitaminelor si a substantelor nutritive din materia alimentara digerabila, procesarea produselor alimentare care nu au fost digerate in intestinul subtire si eliminarea deseurilor solide din organism.

Cand colonul nu functioneaza corect, incepe sa absoarba toxinele in loc sa le elimine

Prin aceasta cauzand probleme cum ar fi: dureri de cap, balonare, constipatie, gaze, crestere in greutate, consum redus de energie, oboseala si boli cronice.

Aceste probleme pot fi cauzate de alimente nedigerate (cele mai multe alimente pe care le mancam azi sunt incarcate cu aditivi, conservanti si alte substante chimice), ceea ce duce la acumularea de toxine si mucus in colon.

Puteti curata colonul cu usurinta si sa scapati de toxinele daunatoare, ajutand la refacerea bacteriilor intestinale sanatoase. Acest lucru va contribui la cresterea energiei si la imbunatatirea absorbtiei de vitamine si substante nutritive. Exista mai multe tratamente disponibile pentru curatirea colonului. Dar pentru cele mai multe persoane cele mai bune optiuni sunt remediile simple si naturale:

Pentru curatirea colonului, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa beti multa apa. Este esential sa consumati cel putin 10 pana la 12 pahare de apa intr-o zi. Consumul regulat de apa va oferi organismului lichid si lubrifierea necesara pentru a spala toxinele si deseurile daunatoare din organism intr-un mod natural. Consumul regulat de apa va stimula actiunea naturala peristaltica ajutand alimentele sa treaca prin sistemul digestiv. De asemenea, apa este esentiala pentru a mentine corpul bine hidratat. Impreuna cu apa, se pot consuma, de asemenea, sucuri de fructe si legume proaspete.

Sucul proaspat de mere este unul dintre cele mai bune remedii pentru curatirea colonului. Consumul de suc de mere incurajeaza cu regularitate miscarile intestinului, descompune toxinele, imbunatateste starea de sanatate a ficatului, precum si a sistemul digestiv. Sucul de mere proaspat stors ofera cele mai bune rezultate, dar daca nu va este la indemana sa il preparati, puteti folosi suc de mere organic din comert.

Pentru curatarea colonului, este esential sa stati departe de alimentele prelucrate si fierte o zi sau doua. In loc de alimente solide, beti suc de legume proaspete de mai multe ori pe zi. Legumele verzi, in special, contin clorofila, care ajuta la eliminarea toxinelor. De asemenea, vitaminele, mineralele, aminoacizii si enzimele prezente in acestea vor mentine corpul sanatos si plin de energie. Puteti sa beti, de asemenea, ceaiuri de plante.