De ce sa optezi pentru friptura de curcan si cum sa o pregatesti?

Unul din cele mai sanatoase alimente care pot fi consumate la masa de Craciun sau de Paste este friptura de curcan. Aceasta este o alegere mult mai buna si mai sanatoasa in locul clasicii fripturi de porc sau de pui, de miel sau de vanat

carne curcan

Unul din cele mai sanatoase alimente care pot fi consumate la masa de Craciun sau de Paste este friptura de curcan. Aceasta este o alegere mult mai buna si mai sanatoasa in locul clasicii fripturi de porc sau de pui, de miel sau de vanat. Asadar, pentru un meniu mai “light” de Craciun si de Pasti, sau cu orice alta ocazie, consumatorii de carne sunt sfatuiti sa opteze pentru friptura de curcan, o alternativa mult mai sanatoasa si mai saraca in calorii.

Beneficiile pe care le aduce friptura de curcan pentru sanatate

Una din cele mai complexe si mai bogate surse de proteine, de vitamine si de aminoacizi este carnea de curcan. Aceasta contine niacina si complexul de vitamine B, esentiale pentru alimentarea organismului cu energie. Triptofanul din carnea de curcan este unul din aminoacizii esentiali pe care corpul uman nu ii poate produce, dar de care are nevoie pentru secretarea hormonilor de serotonina si melatonina.

Melatonina si serotonina sunt doi hormoni de care oamenii au nevoie din plin, de aceea este bine sa stimuleze secretarea acestora prin metode naturale, anume prin alimentatie. Carnea de curcan, alaturi de carnea de somon, oua, pui, spanac, semintele de foarea soarelui, alaturi de nuci si de soia reprezinta cea mai buna alegere pentru secretarea acestor doi hormoni importanti.

In plus, friptura de curcan este bogata in zinc si seleniu si are un continut foarte slab in colesterol fata de carnea de pui si de porc, sau fata de carnea de vita. Prin aportul de vitamine, proteine, minerale si aminoacizi si continutul scazut de grasimi si colesterol, friptura de curcan reprezinta cea mai buna alegere si cea mai sanatoasa totodata.

Friptura de curcan se pregateste la cuptor alaturi de lamaie, unt, nuscoara si mustar, usturoi si condimente dupa gust. Aceasta este frageda si poate fi consumata deopotriva de adulti si de copii.