Cultura culinara italiana

meniu specific italian

Desigur ca bucataria si cultura italiana merg mana in mana si de cele mai multe ori am putea spune ca nu le poti desparti. Pentru italieni alimentele combinate in mod specific traditiei lor sunt mai mult decat un rasfat al papilelor gustative, ducand traditia acestora peste hotare si construindu-le un renume. In acest sens avand un mare succes, diferitele paste italienesti au ridicat Italia aproape la acelasi nivel de popularitate precum Raffaello si Leonardo da Vinci au reusit sa o faca.

Principalul aspect al unui meniu de restaurant italian este impartirea in doua etape, primo si secondo, dintre care prima consta in paste, risotto sau supa, iar cea de-a doua variaza de la regiune la regiune si se bazeaza de obicei pe carne sau peste, insotit de o paleta variata de legume.

Inainte de toate masa italiana este intotdeauna insotita de veselie, socializare si intoarcerea la familie, asa incat idea de reuniune da o nota de valoare si pastrare a traditiei.

Distractia si socializarea incep de obicei cu o ceasca de cafea si cu cea mai cunoscuta bautura de casa traditionala, lemoncello, adica lichior de lamaie. Aceasta bautura este originara din sudul Italiei. In zilele de duminica, masa de pranz incepe in jurul orelor 12:00 si se intinde pe parcursul intregii zi, continuand cu cina.

Daca doriti sa traiti experienta unei zi de duminica in mijlocul familiei in stil italienesc, acum puteti insoti aceasta reuniune de un meniu specific italian la Trattoria San Marco, cel mai bun restaurant italian din Bucuresti.