Ce fel de fast-food putem consuma in cadrul unei diete bogate in carbohidrati

Nevoia unui organism de carbohidrati se bazeaza pe nivelul de activitate fizica zilnica, de statura si de sanatate.

dieta sanatoasa

Multe alimente fast-food, inclusiv hamburgerii si sandwich-urile au un continut ridicat de carbohidrati. Cu toate acestea, strategiile simple si anumite alegeri controlate pot reduce continutul de carbohidrati din multe alimente fast-food. Este in regula sa consumati ocazional astfel de macare, dar nu este sanatos daca devine un obicei. Multe dintre aceste alimente fast-food sunt prajite in uleiuri nesanatoase sau contin cantitati mari de sare pentru a le face mai gustoase. De asemenea, aditivii, cum ar fi sarea sau uleiul, sunt alimente de evitat pentru persoanele care doresc sa elimine din carbohidratii consumati.

O dieta bogata in carbohidrati nu este neaparat o dieta sanatoasa, mai ales daca cineva consuma in principal preparate din carne, prajite sau alimente cu continut ridicat de calorii.

Un burger fara paine este o alegere benefica atunci cand vine vorba de evitarea carbohidratilor.

Nevoia unui organism de carbohidrati se bazeaza pe nivelul de activitate fizica zilnica, de statura si de sanatate. Pentru sfaturi specifice, bazate exact pe nevoile corpului vostru, adresati-va unui medic nutritionist. In medie, studiile arata ca o persoana trebuie sa consume zilnic maxim 130 de grame de carbohidrati pe zi. In cazul in care consumati mai putin de 30 de grame, medicii spun ca nivelul de carbohidrati pe care organismul il primeste este mult prea scazut. Exista anumite alternative pentru consumatorii de fast-food, pentru ca alimentatia sa fie totusi echilibrata. Consumati burgerii si sandwich-urile cu cat mai putina paine, incoluiti cartofii prajiti cu o salata sau cu un bol de fructe, cereti carnea preparata la gratar si daca nu exista aceasta posibilitate, alegeti painea prajita. Cunoasteti cantitatile servite si mentineti portile mici. Pentru o salata, adaugati oua sau carne de pui sau si grasimi sanatoase, cum ar fi avocado, nuci si seminte, peste care puteti adauga putin suc de lamaie. Astfel, chiar daca mancati salata si nu un burger, va veti simti satui. La McDonald’s de exemplu, puteti servi o salata de pui care consine 27 de grame de carbohidrati si 37 de grame de proteine, astfel ca veti servi 350 de calorii. Este bogata in sodiu, deci nu este o alegere recomandata pentru persoanele cu afectiuni cardiace sau hipertensiune arteriala.