Ce alimente ar trebui sa consumi inainte si dupa antrenamentul la sala

suplimente alimentare

Dieta sanatoasa

Practicarea unui sport sau frecventarea unei sali de fitness pentru intretinere ar trebui sa fie strans corelata de o dieta adecvata, care sa ne ofere suficienta energie si sa ne ajute sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim. Chiar daca nu esti sportiv de performanta si nu iti masori atent fiecare aliment in parte, totusi ar trebui sa respecti cateva reguli elementare simple de alimentatie asociata activitatii fizice.

Astfel, inainte de orice antrenament nu ar trebui sa te supraalimentezi in ideea ca vei putea depune mai mult efort. Dimpotriva, o masa prea bogata te va face sa obosesti mai repede si nu vei reusi sa termini antrenamentul. Este suficient ca inainte de sala sa iei o gustare nu foarte bogata in calorii, compusa din carbohidrati (cereale integrale sau fructe) si proteine (iaurt, oleaginoase, sau branza de vaci). In acest mod vei avea energia necasara unui efort sustinut obtinuta dintr-o masa echilibrata.

Dupa sport, este necesar ca fibrele musculare sa se refaca. Cel mai bine este sa iei o masa in urmatoarele doua ore dupa incheierea antrenamentului, pentru ca in acest timp metabolismul este activat, iar organismal va procesa si va asimila mai usor nutrientii din alimente.

Acum este recomandabil sa consumi proteine de buna calitate, pe care in general le obtinem din carnea de pui, curcan sau peste. Alaturi de acestea, organismul mai are nevoie si de o sursa de carbohidrati complecsi, pe care ii putem regasi in orz sau orez.

Daca totusi nu iti doresti sa iei o masa completa dupa antrenament, te poti rezuma la o gustare. Si aceasta va urma aceleasi principii, de alaturare a proteinelor cu o sursa de carbohidrati benefici. Poti alege un iaurt sau niste branza de vaci, pe care sa le consumi alaturi de o portie de fructe, ori un ou ecologic alaturi de o felie de paine prajita.