Bicarbonatul de sodiu – modalitati eficiente de folosire

Cunoscut in intreaga lume drept un remediu miroculos, bicarbonatul de sodiu ajuta la albirea dințiilor, amelioreaza aftele bucale si arsurile la stomac

beneficii bicarbonat sodiu

Cunoscut in intreaga lume drept un remediu miroculos, bicarbonatul de sodiu ajuta la albirea dințiilor, amelioreaza aftele bucale si arsurile la stomac. Unii il folosesc pe post de deodorant, impotriva infectiilor fungice sau in cada pentru a se relaxa. Cert este ca acest produs natural este unul cat se poate de eficient si poate fi utilizat in incredere in varii moduri.

Cum se poate utiliza bicarbonatul de sodiu in viata de zi cu zi?

In primul rand, se poate folosi cu succes pentru albirea dintilor. Produsul este format din cristale cu proprietati abrazive fapt pentru care rezultatul este unul surprinzator: lustruieste, netezeste smaltul si albeste dintii prin indepartarea petelor.

De asemenea, previne aparitia cariilor nedorite prin eliminarea bacteriilor implicate. Bicarbonatul de sodiu este o componenta a multor paste de dinti, insa se folosi si in stare pura. Mare atentia insa, nu trebuie folosit foarte des pentru ca deterioreaza smaltul.

De asemenea, ajuta la ameliorarea arsurilor stomacale. Inca de la primele semne, ar trebui consumata o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de apa. Avertisment: trebuie respecta aceasta doză, chiar daca bicarbonatul de sodiu este un produs natural si inofensiv, nu poate fi un substitut pentru tratamentul medical. Daca simptomele persista, pacientii trebuie sa mearga la medicul specialist.

Bicarbonatul ajuta si la tratarea aftelor asa ca se poate utiliza in gargara. Un alt avantaj este acela ca ajuta la reimprospatarea respiratie! La fel ca si celelalte situatii, folosirea sa nu ar trebuie sa reprezinte un substitut pentru vizitele la medic.

Se poate folosi cu incredere chiar si in bucatarie deoarece este natural, comestibil si non-toxic. Se utilizeaza pentru curatarea fructelor si legumelor inainte de a fi mancate. Bicarbonatul este, de asemenea, un agent de dospire, care poate completa drojdia la procesul de gatire.

Trebuie mentionat ca acest produs nu are doar beneficii pentru sanatate, ci poate fi folosit si pentru a curata argintarie, otelul inoxidabil sau poate fi folosit ca agent de albire al rufelor. Fara doar si poate, modalitatile sale de utilizare sunt numeroase si complexe asa ca acest produs natural nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie.