Beneficiile usturoiului

Usturoiul are un miros intepator si este bun la diferite mancaruri, dar poate ajuta mult si in ceea ce priveste sanatatea?

usturoiul

Usturoiul are un miros intepator si este bun la diferite mancaruri, dar poate ajuta mult si in ceea ce priveste sanatatea?

De ce este considerata deseori o planta foarte sanatoasa?

In primul rand, contine o substanta denumita alicina, care este un ingresient minunat cu multe calitati medicinale. Alicina contine sulf, care ofera plantei o savoare de bautura si un miros particular. Beneficiile pentru sanatate ale usturoiului sunt nenumarate. Ajuta in tratarea afectiunilor inimii, raceala si scade tensiunea arteriala.

Ce este usturoiul?

Usturoiul este cel mai vechi soi de plante medicinale cunoscut sau condiment existent. Apartine genului Allium si este nativ din Asia Centrala. Omenirea a recunoscut calitatile curative ale acestei plante magice inca de acum 3000 de ani. Omul de stiinta Louis Pasteur, care a descoperit pasteurizarea, a folosit in mod eficient calitatile antibacteriene ale usturoiului pana 1858.

Beneficiile sanatoase ale usturoiului

Stimularea digestiei- includerea zilnica a usturoiului in dieta voastra, ajuta la eliminarea oricarei probleme digestive. Planta ajuta la functionarea normala a intestinelor pentru o digestie buna. Chiar si umflarea sau iritarea canalului gastric pot fi remediate prin tratarea cu usturoi.

Controlul diabetului zaharat- diabetul poate dauna rinichilor, inhiband functiile sistemului nervos, provoaca tulburari de inima si chiar duce la o vedere slaba.

Reduce hipertensiunea- usturoiul este o planta care contine un ingredient care trateaza tensiunea arteriala crescuta. Cand tensiunea arteriala este crescuta, alicina prezenta in usturoi relaxeaza vasele de sange, de asemenea, lupta impotriva trombozei prin reducerea trombocitelor.

Ingrijirea ochilor- usturoiul este bogat in nutrienti, cum ar fi seleniu, quercetin, si vitamina C, toate ajutand la tratarea infectiilor oculare.

Previne cancerul- un aport regulat de usturoi in organism reduce riscul de cancer de colon, cancer de stomac si de cancer esofagian. Ajuta la reducerea productiei de compusi cancerigeni si, de asemenea, la reducerea tumorilor asociate cu cancer mamar.

Previne acneea- Numeroase persoane sufera de forme usoare pana la severe de acnee. Usturoiul poate fi folosit impreuna cu alte ingrediente, precum mierea, diferite creme, turmeric, pentru tratarea cicatricilor provocate de acnee si pentru prevenirea dezvoltarii initiale a acneei. Usturoiul actioneaza precum un demachiant si contine o substanta antibiotica utila in cazul eruptiilor cutanate.