Beneficiile pentru sanatate ale merelor

Merele sunt fructe adesea folosite in diete. Pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea ofera multiple beneficii organismului

beneficii mere

Merele sunt fructe adesea folosite in diete. Pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea ofera multiple beneficii organismului. Principalele beneficii se datoreaza continutului foarte ridicat de antioxidanti si pectina, ce lupta impotriva radicalilor liberi si stimuleaza detoxifierea naturala a organismului.

  • Scaderea nivelului de colesterol

In primul rand, consumul de mere este bun pentru reglarea colesterolului. Aceasta afectiune este cauzata de obicei de obiceiurile alimentare proaste. Cei care au o valoare mare a colesterolului trebuie sa stie ca marul impiedica raspandirea colesterolului in sange datorita pectinelor sale. Atunci cand se consuma 2 mere zilnic, nivelul colesterolului va scadea cu 5 pana la 10%, potrivit studiilor.

  • Partenerul tau de slabire

Cei care doresc sa slabeasca trucul este sa manance un mar inainte de masa si sa bea multa apa. In plus, un mar are un continut scazut de calorii. 100 de grame din acest fruct reprezinta aproximativ 52 kCal. In cele din urma, este un fruct care contine multi nutrienti: vitamina C, flavonoide, beta-caroten etc.

  • Un fruct antioxidant

Antioxidantii permit celulelor sa se regenereze intr-un mod corect. Antioxidantii combat, de asemenea, radicalii liberi, care provoaca imbatranirea celulelor. Cu toate acestea, nu toate soiurile de mere contin aceeasi cantitate de antioxidanti. Cel care are cel mai mult este Red Delicious, apoi Nothern Spy, Cortland, Ida Red, Golden Delicious, McIntosh etc. Coaja contine cei mai multi antioxidanti.

  • Consolidarea sistemului imunitar

In acelasi timp, marul ajuta la consolidarea sistemului imunitar. Asadar, imbunatateste rezistenta organismului impotriva bolilor.

  • Infrumusetarea pielii

S-au facut multe cercetari pe aceasta tema si toti sunt de acord ca merele sunt bune pentru piele. Aici, din nou, antioxidantii din mar sunt cei care ofera aceste beneficii. Ei lupta impotriva semnelor imbatranirii, dar si a stresului si a oboselii.

  • Beneficii pentru tranzit

In sfarsit, merele ofera beneficii pentru tranzit printr-o dubla actiune. Pe de o parte, protejeaza intestinele de diverse bacterii infectioase, pe de alta parte, promoveaza evacuarea toxinelor.

Din toate aceste motive, este foarte important ca doritorii sa planteze un mar in gradina lor. Pe langa decorarea perfecta a terenului, ei se pot bucura de numeroasele fructe pe care le va produce si de beneficiile acestora.