Beneficiile mierei si scortisoarei

In medicina ayurvedica, mierea si scortisoara sunt utilizate la scara larga. Ambele ingrediente au proprietati medicinale puternice si, atunci cand sunt combinate si asigura o sanatate buna a mintii si a organismului.

Dieta scortisoara

In medicina ayurvedica, mierea si scortisoara sunt utilizate la scara larga. Ambele ingrediente au proprietati medicinale puternice si, atunci cand sunt combinate si asigura o sanatate buna a mintii si a organismului.

Mierea contine glucoza, fructoza si minerale, cum ar fi fier, calciu, fosfat, clor, potasiu si magneziu. De asemenea, are vitaminele B1, B2, B3, B5 si B6. In plus, are proprietati antiseptice, antiinflamatorii, antioxidante, antibacteriene si vindecatoare.

Scortisoara este o sursa exceptionala de antioxidanti. De asemenea, contine vitaminele A, E, D si K. In plus, are proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare puternice.

Proprietatile medicinale ale acestor doua super-alimente creeaza un efect foarte puternic asupra organismului. Acestea lucreaza impreuna ca un remediu natural pentru multe boli, fiind o formula benefica pentru sanatate.

Tratamentul artritei

Artrita poate provoca dureri la nivelul articulatiilor si poate afecta mobilitatea persoanei. Puteti folosi miere si scortisoara pentru a ameliora artrita. Cele doua ingrediente ajuta la mentinerea sanatatii osoase si amelioreaza durerea articulara. Scortisoara are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care ajuta la reducerea umflaturii si rigiditatii la articulatiile afectate. Mierea vine cu o crestere a proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante.

Imbunatateste imunitatea

Combinatia gustoasa de miere si scortisoara este, de asemenea, eficienta in stimularea sistemului imunitar. Ambele ingrediente au proprietati antibacteriene si antivirale care ajuta organismul sa lupte si sa ucida bacteriile si virusii. De asemenea, antioxidantii gasiti in miere si scortisoara ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism.

Combate acneea

Mierea si scortisoara ajuta la tratarea afectiunilor cutanate, cum ar fi acneea, datorita proprietatilor lor antimicrobiene. De asemenea, proprietatile lor antiinflamatorii pot ajuta la reducerea simptomelor acneei si prevenirea infectiilor. In plus, mierea mentine pielea hidratata si previne porii infundati, una dintre cauzele acneei.

Imbunatateste somnul

Mierea si scortisoara, de asemenea, lucreaza impreuna pentru a trata problemele legate de somn. Proprietatile antiinflamatoare ale ambelor ingrediente ajuta la reducerea umflaturilor din jurul gatului, care obtureaza caile respiratorii si pot provoca apnee in somn. Apneea este una din cauzele care stau in spatele somnului agitat. De asemenea, ele ajuta la scaderea in greutate, un pas important in tratamentul apneei.