Alimentatia sanatoasa este cheia unei vieti sanatoase

Urmariti aportul zilnic de alimente prin notarea a ceea ce mancati si beti in fiecare zi.

stil de viata sanatos

Va puteti imbunatati sanatatea prin mentinerea unei diete echilibrate. Ar trebui sa consumati alimente care contin vitamine si minerale. Acestea includ fructe, legume, cereale integrale, lactate si surse de proteine.

Aveti o problema de sanatate cum ar fi hipertensiunea arteriala sau colesterolul ridicat? Afecteaza diabetul, cancerul, bolile cardiace sau osteoporoza familia voastra? Sunteti supraponderal? Va intrebati ce fel de alimente ar trebui sa consumati sau daca ar trebui sa luati vitamine?

Poate fi greu sa va schimbati obiceiurile alimentare. Modificarile din dieta pot fi benefice daca aveti boli care pot fi agravate de alimentele pe care le consumati de obicei. Simptomele unor afectiuni cum ar fi boala rinichilor, intoleranta la lactoza si boala celiaca se pot imbunatati prin modificarea dietei. Iata cateva exemple.

Gasiti punctele forte si pe cele slabe din dieta pe care o aveti. Consumati fructe si legume in fiecare zi? Aveti suficient calciu? Consumati alimente cu continut ridicat de fibre si cereale integrale? Daca da, sunteti pe drumul cel bun. Daca nu, adaugati mai multe din aceste alimente la dieta zilnica.

Urmariti aportul zilnic de alimente prin notarea a ceea ce mancati si beti in fiecare zi.

Acest lucru va ajuta sa evaluati dieta. Veti vedea daca trebuie sa consumati mai mult sau mai putin din anumite grupe de alimente.

O dieta echilibrata si exercitiile regulate sunt benefice pentru sanatate. Aceste obiceiuri va pot ajuta sa pierdeti sau sa va mentineti greutatea. Incercati sa va setati obiective realiste. Medicii si dieteticienii sugereaza ca obiceiurile alimentare sanatoase trebuie sa faca parte din viata de zi cu zi, decat sa urmati un anumit regimalimentar. Sfaturile de nutritie si dieta din diferite surse pot fi inselatoare.

Dietele secrete nu sunt un raspuns. Dietele pe termen scurt pot promite ca veti pierde rapid in greutate. Cu toate acestea, ele sunt greu de tinut si va pot afecta sanatatea. De asemenea, o alimentatie buna nu se afla intr-o pastila. In loc de acestea incercati sa consumati alimente sanatoase. Luati doar vitamine pe care vi le prescrie medicul. Programele sau produsele alimentare va pot deruta, deoarece majoritatea persoanelor care posteaza astfel de anunturi sunt platite sa faca asta. Acestia nu vorbesc despre efecte secundare sau despre problemele pe care le-ar putea cauza.